Doneer aan TPO
 

Inspectie bevestigt: politie faalde enorm in zaak asielzoekende Somalische aanrander Hoorn

Slachtoffer bracht bewijs op presenteerblaadje naar politie, politie deed helemaal niets

Door: Redactie, 9:00, 22 november 2017

De politie Noord-Holland heeft forse steken laten vallen bij de geruchtmakende Hoornse zedenzaak rond de vrouw die haar eigen aanrander opspoorde. De politie had de belager veel eerder kunnen opsporen en het slachtoffer beter moeten behandelen. Dat blijkt volgens De Telegraaf uit de bevindingen van de Inspectie Justitie en Veiligheid, die in opdracht van de minister onderzoek deed naar het optreden van de politie.

Een 26-jarige vrouw werd in oktober aangerand door de Somalische asielzoeker Mohammed M. (28). Zij spoorde hem zelf op via haar telefoon, die hij had meegenomen. Het slachtoffer werd onterecht in de wacht gezet en leverde zelf het beste speurwerk.”De teleurstelling bij het slachtoffer is pijnlijk en terecht”, erkent hoofd Opsporing Leo Wallage.

Anp


Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
Toon / Verberg Reacties