Doneer aan TPO
 

Gemeente Amsterdam meerdere keren gewaarschuwd voor Bilal L., deed niks

Gemeenteraad werd bewust niet geïnformeerd

Door: Redactie, 9:08, 20 november 2017

De gemeente Amsterdam is verscheidene keren indringend gewaarschuwd dat Bilal L. een slechte invloed op jongeren in zijn omgeving had. Dat gebeurde al voor de veroordeelde jihadronselaar door de afdeling Radicalisering van het stadhuis werd ingezet als jongerenwerker in de strijd tegen de jihad. De noodkreten zijn steevast genegeerd.

Ook de gemeenteraad is hierover onwetend gehouden, ondanks vele vragen. Dat blijkt uit onderzoek van De Telegraaf en uit documenten die de krant heeft ingezien.

Bilal L. werd in 2006 veroordeeld tot drie jaar cel wegens het voorbereiden van een terroristische aanslag en het ronselen van mensen voor de ’heilige oorlog’. Nadat hij zijn straf had uitgezeten, werd hij omgeschoold tot jongerenwerker. Maar waar hij de jongeren op het rechte pad had moeten brengen, werden ze juist steeds extremistischer.

Anp


Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
Toon / Verberg Reacties