TPOok!

 
avatar
   
Regio

Sluizen moeten open om vertraagde spoorbrug nog op de plek te krijgen

Brug over Amsterdam-Rijnkanaal in Utrecht heeft uren vertraging opgelopen

Tags: ,

Het plaatsen van de nieuwe spoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal in Utrecht heeft vele uren vertraging opgelopen. De brug had zondagochtend al op zijn plek moeten liggen, maar er is een tegenvaller, meldde ProRail.

De waterstand in het kanaal was te laag voor het ponton waarop de brug moet gaan steunen. Op verzoek van ProRail moest het water worden bijgevuld. Rijkswaterstaat heeft daartoe sluizen opengezet.

Het ponton moet precies op 9 meter hoogte liggen. Zo kan de nieuwe brug kaarsrecht tussen de twee bestaande bruggen in worden geschoven. Dit is een enorm precisiewerk. Aan het einde van de middag kwam de ruim 3000 ton wegende nieuwe stalen spoorbrug pas weer in beweging. Het duurt enkele uren voordat de brug aan de overkant is. Vanaf daar moet hij van het ponton op een hulpbrug worden gezet. Waarschijnlijk wordt het werk in de nacht van maandag op dinsdag verder afgerond.

Scheepvaartverkeer

De uitloop van de werkzaamheden heeft effect voor het scheepvaartverkeer. Dat ligt zondag tot middernacht stil. Ook rijden er dit weekeinde geen treinen tussen Utrecht en Woerden.

De spectaculaire operatie heeft in het weekeinde veel bekijks getrokken. Op het dak van de bioscoop stonden honderden mensen te kijken. Op de oevers was het eveneens druk. Verschillende webcams trokken op sommige momenten meer dan duizend kijkers tegelijk.

(ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.