TPOok!

 
Regio

Geweld, agressie, intimidatie, dealen op ‘multicultureel’ ROC Noorderpoort Groningen door ‘raddraaiers’

Permanente inzet twee beveiligers noodzakelijk

Tags:

Op de 1-jarige ROC-opleiding van het Groningse Noorderpoortcollege is structureel sprake van geweld, intimidatie en rondhangende dealers. Omdat de veiligheid van leerlingen en personeel in het gedrang komt moeten twee beveiligers permanent worden ingezet, meldt Dagblad van het Noorden.

De problemen spelen bij de 1-jarige ROC-opleiding, een zogenaamde ‘entree-opleiding’, voor arbeidskansloze jongeren met vaak gedragsproblemen die vrijwel allemaal van allochtone afkomst zijn. ROC’s zijn verplicht om iedereen vanaf 16 jaar zonder diploma die zich inschrijft ook aan te nemen.

Op de bewuste locatie van het Noorderpoortcollege zitten 250 leerlingen van de ROC-opleiding en 250 leerlingen van een defensie-opleiding. Vooral de laatste groep is de dupe van de multiculturele ‘raddraaiers’ die de ‘entree-opleiding’ volgen.

Dagblad van het Noorden schetst een ontluisterend beeld van criminaliteit bij dit ROC. Onlangs nog werd een 18-jarige scholier ernstig mishandeld door maarliefst vijf ‘raddraaiers’, die van school moesten worden verwijderd. Andere leerlingen werden ernstig bedreigd nadat ze melding hadden gemaakt van drugsdealen.

Ondanks de toekomstige inzet van twee beveiligers, van een extern beveiligingsbedrijf, voelen veel leerlingen en hun ouders zich niet meer veilig.

“De raddraaiers hebben veel te lang ongestoord hun gang kunnen gaan. De school had veel eerder moeten ingrijpen. We zijn het agressieve en intimiderende gedrag van bendes van de entree-school meer dan zat”, laat een anonieme moeder aan Dagblad van het Noorden weten.

De twee opleidingen zouden volgend schooljaar naar een nieuw pand verhuizen. Maar leerlingen en hun ouders van de defensieopleiding zien dat niet zitten: “Voor veel ouders is het onacceptabel dat dit tuig mee verhuist”.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.