Doneer aan TPO
 

Politie Den Haag nu al in angst voor WK voetbal aankomende zomer met ‘feestende’ Marokkanen

'Ongeregeldheden afgelopen weekend worden geëvalueerd'

Door: , 10:09, 13 november 2017

'Ongeregeldheden afgelopen weekend worden geëvalueerd'

De politie gaat de ongeregeldheden van afgelopen zaterdag met feestvierende voetballiefhebbers in de Haagse Schilderswijk evalueren. Daar werden agenten bekogeld door mensen die vierden dat Marokko zich had geplaatst voor het komende WK. De Mobiele Eenheid moest ingrijpen.

“We zijn geschrokken van het geweld”, zegt een woordvoerder van de politie naar aanleiding van een bericht hierover in De Telegraaf. Met het oog op het WK in Rusland, dat in juni en juli van 2018 plaatsvindt, wil de politie met de gemeente en met de Marokkaanse gemeenschap in gesprek. “We willen dat de sfeer komende zomer prima blijft. We moeten kijken wat daar voor nodig is.”

Welke maatregelen nodig zijn, is nog niet duidelijk. Het openstellen van een sporthal waar voetbalsupporters wedstrijden op een scherm wedstrijden kunnen kijken zou een optie zijn. “Maar ik weet niet of de gemeente zo’n ruimte beschikbaar kan stellen”, aldus de zegsman.

Anp

 
Tags:
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace