TPOok!

 
avatar
   
Regio

Politie en OM onderzoeken Pegida-actie Enschede

Na overleg met driehoek Enschede

Tags: ,

Politie en justitie onderzoeken of er bij de actie van Pegida zondag in Enschede strafbare feiten zijn gepleegd. Na overleg tussen burgemeester, politie en het Openbaar Ministerie maandag is besloten tot dit onderzoek. Er zijn geen aangiften over de Pegida-actie binnengekomen, aldus de politie.

Leden van de extreemrechtse organisatie Pegida protesteerden tegen de bouw van een moskee. Op een filmpje dat de organisatie op Twitter en Facebook plaatste, is te zien dat iemand in een donker gewaad op het toekomstige bouwterrein een houten kruis besmeurt, naar verluidt met varkensbloed.

Burgemeester Onno van Veldhuizen noemde de actie “Walgelijk”. Dit moet je niet willen, aldus Van Veldhuizen die de beelden “Ku Klux Klan-achtig” noemt. “Als je zo tekeer gaat met een kruis in de vroege ochtend, krijg ik die associatie.”

De gemeente onderzoekt of er mogelijkheden zijn om dit soort actie’s tegen te gaan, maar had maandag nog niets te melden.

Anp

Lees ook: Laffe actie van misselijkmakend Pegida-tuig provoceert moslims over rug van christenen.

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.