TPOok!

 
avatar
   
Regio

Burgemeester Enschede: Actie Pegida is ‘Ku Klux Klan-achtig’

Besmeuren bouwplaats moskee met varkensbloed 'walgelijk'

De Enschedese burgemeester Onno van Veldhuizen distantieert zich van de actie van de extreemrechtse organisatie Pegida. “Walgelijk, dit is niet onze ethiek”, aldus Van Veldhuizen die maandag wil bekijken of er juridische stappen mogelijk zijn.

Een veertiental leden van Pegida voerde zondagochtend vroeg actie tegen de bouw van een moskee. Op een filmpje dat de organisatie op Twitter en Facebook plaatste is te zien dat iemand in een donker gewaad op het toekomstige bouwterrein een houten kruis besmeurt, naar verluidt met varkensbloed.

Dit moet je niet willen, aldus Van Veldhuizen die dit ‘Ku Klux Klan-achtig’ noemt. “Als je zo tekeer gaat met een kruis in de vroege ochtend, krijg ik die associatie.” Hij roept inwoners van zijn stad op zich niet te laten provoceren door ‘veertien mensen die hiervoor naar Enschede komen’.

Lees ook

Pegida wijdt bouwgrond moskee Enschede in met varkensbloed, plaatst christelijk kruis

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.