TPOok!

 
avatar
   
Regio

Mogelijk door aanslag in Den Haag omgekomen Iraniër: ‘Politie was gewaarschuwd, deed niets’

Zelfs met bewijsmateriaal zou politie niets hebben gedaan

De woensdag vermoorde Ahmad Mola Nissi heeft de afgelopen maanden tevergeefs bij de politie gewaarschuwd dat hij werd bedreigd. Dat meldt Omroep West op gezag van Adel Soiedi, een vriend van Mola.

Volgens Soiedi kwamen er in de afgelopen periode veel bedreigingen binnen. “Voordat Ahmad woensdag werd neergeschoten, heeft hij in de afgelopen zes maanden bewijsmateriaal aan de politie gegeven. Ze hebben daar niets mee gedaan.”

De politie wil vooralsnog geen vragen beantwoorden over de moord op de 52-jarige man uit Iran die woensdag werd doodgeschoten in Den Haag, waar hij woonde. Dat “zou het onderzoek in een later stadium kunnen dwarsbomen”.

Wel hoopt het rechercheteam dat de zaak onderzoekt zelf meer informatie te krijgen door er dinsdag aandacht aan te besteden in Opsporing Verzocht en het regionale tv-programma Team West.

Ahmad Mola Nissi was leider van een separatistische Arabische groep die streeft naar een onafhankelijke staat in het zuidwesten van Iran. De regering in Teheran beschouwt de zogeheten Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahwaz (ASMLA) als terroristisch. De militante tak heeft meerdere bomaanslagen gepleegd in Iran.

Anp

 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.