TPOok!

 
avatar
   
Opinie

‘Spaanse edelman’ ipv Zwarte Piet mag óók niet van platform slavernijverleden, ook racisme

'Ene kwaad ingeruild voor het andere, criminele Spaanse edelman pleegde misdaden tegen zwarte mens'

Eerst was er Zwarte Piet. Dat mocht niet, want racisme. Toen kwamen er Kleurenpieten, Stroopwafelpieten, NPO-hypocrisiepieten, Uniektalentpieten, Graaisocialistpieten, Erik van Muiswinkel, Roetveegpieten en #metoopieten, maar wel met kroeshaar en oorringen. Mocht ook niet, ook racisme.

Nu zijn het, na lang drammen en initmideren, eindelijk genderneutrale roomblanken met kneuzig D66-consultantuiterlijk die in de verste verte helemaal niets meer met Zwarte Piet te maken hebben, gestoken in op kosten van de belastingbetaler peperdure gedesignde Spaanse Edelman-haute couture en is het wéér niet goed. Want Spaanse Edelmannen! Ook racisme!

Kolonialisme

Edelmannen waren namelijk rijk, succesvol, onafhankelijk, maakten winst, waren creatief en stegen ver boven de middelmaat uit. Dat is sowieso al verdacht en reden om kapot te moeten natuurlijk, maar bovendien vergaarden ze die rijkdom door ‘kolonialisme’.

Trouwens: Spanjaarden! Onderdrukkers! 80 jaar lang oorlog en bezetting! Tirannen en dovend licht! What’s next, Grünepolizeipieten? Stahlhelmpieten? Schande! Ongepast! Ophef! Kan echt niet!

Misdaden tegen zwarte mens

En daarom is de voorzitter van het Landelijk Platform Slavernijverleden (LPS) boos. In het Parool (krant van alleshatend PvdA/D66-Amsterdam) laat Barryl Biekman, voorzitter van het LPS, vrijdag weten:

 

“Je kunt je haast niet voorstellen dat een stad waar het Nationaal Slavernijmonument gesitueerd is, de rol in dit verband niet snapt. Onze kinderen zullen leren de criminele Spaanse edelman te eren, de man die ook verantwoordelijk is voor de misdaden tegen de zwarte mens.”

 

Makkers staakt uw wild geraas

Tsja. Makkers staakt uw wild geraas. Er zitten helemaal geen kaatsenballen in dat net en die letter is ook van fopbanket. Om nog maar te zwijgen over die real doll waar je de vlechten kennelijk gewoon zelf in het haar moet draaien.

Wat nu mensen? Sinterklaas maar afschaffen en inruilen voor een ‘VN Kinderdag’?

Roept u maar!

 

 

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.