TPOok!

 
avatar
   
Regio

Meer dan helft patiënten psychiatrische kliniek Den Dolder is veroordeelde

Gemiddeld 80 patiënten in behandeling

Tags:

In de kliniek Altrecht Aventurijn in Den Dolder worden gemiddeld tachtig patiënten behandeld. Daarvan heeft iets meer dan de helft een justitiële maatregel. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde informatie over de kliniek, waar de verdachte van de moord op Anne Faber verbleef.

Het overzicht is door de gemeente Zeist verspreid na vragen uit bewonersbijeenkomsten die werden gehouden na de moord. Met welke misdrijven de huidige patiënten precies in verband staan, wordt vanuit privacy-oogpunt niet bekendgemaakt, ook omdat de populatie geregeld wisselt. In het algemeen gaat het om geweldsdelicten (van licht tot zwaar), zedendelicten, vermogensdelicten en combinaties daarvan.

De patiënten hebben last van verschillende psychiatrische stoornissen zoals schizofrenie, autismespectrum-stoornissen, ADHD, persoonlijkheidsstoornissen en verslavingsziektes. Ook een combinatie hiervan komt veelvuldig voor.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.