Regio

Woedende burgers Blerick straat op na zoveelste liquidatie

01-11-2017 19:54

Een schietpartij in het Venlose stadsdeel Blerick heeft woensdagmiddag een 22-jarige man, Ömer Köksal, het leven gekost. De politie heeft een 21-jarige man uit Tegelen aangehouden. Na de fatale schietpartij ging een grote groep buurtbewoners de straat op en zocht de confrontatie met de politie. Die greep met lange latten in. De mensen zijn boos omdat Blerick de laatste maanden bij herhaling geteisterd wordt door schietpartijen.

Over de achtergrond van de schietpartij kon de politie nog niets zeggen. Burgemeester Antoin Scholten (VVD) van Venlo kondigde woensdagavond aan dat de komende dagen veel politie op straat zal zijn in Blerick. “We willen de rust terug in de wijk’’, aldus de burgemeester. Hij zegt wel te begrijpen dat buurtbewoners geschrokken zijn.

Scholten wil dat de politie gaat onderzoeken of er een verband bestaat met de schietpartij woensdag en enkele eerdere schietpartijen in Blerick. De eerdere hadden volgens de woordvoerder van de burgemeester alle met drugs te maken. Of dat ook voor de dodelijke schietpartij van woensdag geldt is nog niet bekend.

Volgens dagblad De Limburger is het slachtoffer een familielid van een voormalige drugsbaron uit Venlo. De politie kan dat niet bevestigen.

Eind augustus werd in Blerick de 44-jarige Kemal Zengin doodgeschoten. Een verdachte is nog niet opgepakt. Op 20 oktober vielen twee gewonden bij een schietpartij aan de Sint Willebrordstraat. De daarbij betrokken 43-jarige man en 50-jarige man, beiden uit Venlo, zitten nog steeds vast.

Vrijdag overlegt de burgemeester met vertegenwoordigers van politie en justitie over hoe het geweld in Blerick bij de wortel kan worden aangepakt. Ook gaat Scholten de wijk in om met wijkvertegenwoordigers en sleutelfiguren in gesprek te gaan.

Anp