TPOok!

 
Regio

Helikopterkaping en ontsnapping uit gevangenis in Limburg verijdeld

Amsterdamse criminelen wilden liquidatieverdachte bevrijden - Eén dode

De politie zegt woensdag de ontsnapping te hebben voorkomen van een gevangene die is veroordeeld voor een liquidatie in de Amsterdamse onderwereld. Volgens de politie wilden criminelen in Limburg een helikopter kapen om de gedetineerde te bevrijden uit de gevangenis in Roermond.

Een arrestatieteam schoot na een wilde achtervolging in het Limburgse Roosteren een verdachte dood. Drie verdachten zijn opgepakt, aldus de politie tijdens een persconferentie in Amsterdam. Ze zitten in beperkingen. Dat betekent dat ze afgezien van hun advocaat geen contact met de buitenwereld mogen hebben.

Een van de verdachten gooide op de vlucht een tas weg waarin onderdelen van een automatisch vuurwapen zaten. De politie is nog op zoek naar een aantal andere verdachten. Net als het opgepakte drietal zijn zij bij politie en justitie bekend vanwege ‘hun relatie met de Amsterdamse onderwereld’.

Hoeveel verdachten nog voortvluchtig zijn is nog onbekend. Wel zei recherchechef Olivier Dutilh dat hun identiteit bekend is. De politie heeft niet bekendgemaakt wie de crimineel is die vermoedelijk wilde ontsnappen.

De opgepakte mannen hadden volgens de politiechef ‘diverse goederen’ bij zich die ze hadden kunnen gebruiken bij de ontsnappingspoging. Hij gaf geen details.

Lees ook

Politie-actie onder leiding Parket Amsterdam in Limburg en Brabant

Dit bericht wordt aangevuld

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.