TPOok!

 
avatar
   
Regio

Bewoners Den Dolder willen vaker info over loslopende gevaarlijke gekken

Kliniek Altrecht zegt het 'verschrikkelijk' te vinden voor familie Anne Faber en omwonenden

Tags:

Bewoners van Den Dolder willen vaker en meer op de hoogte worden gehouden als de forensische psychiatrische kliniek van Altrecht gevaarlijke gestoorde gestraften zonder begeleiding los buiten laat lopen. Dit naar aanleiding van het oppakken van een gevaarlijke veroordeelde kinderverkrachter die in de forensisch psychiatrische kliniek verbleef, maar alweer aan zijn ‘resocialisatie’ mocht werken en dus vrij rondliep. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van Anne Faber.

Aan de NOS laat een woordvoerder van de Belangenvereniging Den Dolder weten dat meer en vaker informatie over loslopende gevaarlijke gekken helpt om “mensen in ieder geval alerter te maken zodat ze een beetje opletten en melding maken als ze mensen zien die niet sporen”.

Ook zeggen de woordvoerder: “Ik zou willen dat dit soort gasten binnen bleven. Maar als je ze dan loslaat, begeleid ze dan een beetje. Dit is niemand uit te leggen. We willen vaker overleg met Altrecht over wat hier gaande is en wat voor een mensen hier zitten.”

Altrecht zelf wil niet reageren maar laat wel weten “de gebeurtenis verschrikkelijk te vinden, voor familie, vrienden en bekenden van Faber en voor de omwonenden”.

De opgepakte verdachte werd in 2011 tot een jarenlange celstraf veroordeeld, maar in hoger beroep werd die straf teruggedraaid naar een laffer strafje. De behandeling in de psychiatrische kliniek is onderdeel van de laatste fase van de straf.

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.