TPOok!

 
avatar
   
Regio

OM eist maarliefst 22 jaar cel tegen bejaardenmoordenaar Rizwan V.

Sloeg samen met anderen 86-jarige Mien Graveland dood tijdens woningoverval

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag tot 22 jaar cel geëist vanwege de fatale woningoverval bij de 86-jarige Mien Graveland in Helmond op 29 augustus 2014. Die hoogste eis klonk tegen Schiedammer Rizwan V., die vermoedelijk de fatale klappen uitdeelde.

Medeverdachten Henk van D. en Jacky W., de initiator die zelf niet in de woning is geweest, hoorden achttien en twaalf jaar eisen. Tegen de twee Helmondse tipgevers Ralph van B. en Michael van H. eiste de officier twaalf en achttien maanden cel. De officier sprak van een ‘beestachtige actie’ door ‘sluwe daders’.

Bij de overval deed V. zich voor als medewerker van een energiebedrijf. De bejaarde werd geslagen en met tiewraps aan een tafelpoot vastgebonden. De vrouw overleed uren later in het ziekenhuis, nadat haar zoon haar had gevonden.

De officier van justitie stelde dat de verdachten de zwaargewonde vrouw bewust uit het zicht van voorbijgangers hadden vastgebonden aan de tafel. Daarmee hebben ze bewust de kans aanvaard dat de vrouw zou sterven.

De drie mannen die de overval pleegden, minimaliseerden vorige week donderdag in de rechtbank hun rol. Ze zeiden dat ze alleen voor een inbraak kwamen of dat ze alleen maar reden. Ze hadden verwacht dat de bejaarde vrouw niet thuis was en hadden geen geweld willen gebruiken.

V. zei de vrouw alleen te hebben geduwd, maar volgens de patholoog is er veel meer geweld gebruikt. In het strafdossier zitten ook afschrikwekkende foto’s van de vrouw. De officier van justitie deed de meeste verklaringen van de verdachten af als ‘ongeloofwaardig’.

De uitspraak staat gepland voor 1 november.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.