TPOok!

 
avatar
   
Regio

Rizwan V. heeft 86-jarige bewoonster bij huisoverval ‘per ongeluk’ afgeslacht

Met 5 man 1 weerloze bejaarde overvallen maar 'per ongeluk' bejaarde doodslaan

Tags:

Overvallers wilden bij de fatale overval op de 86-jarige Mien Graveland in 2014 in Helmond ‘helemaal geen geweld’ gebruiken. “Die intentie was er nooit. Het liep vreselijk uit de hand”, zei hoofdverdachte Rizwan V. donderdag.

Vijf verdachten (Rizwan V., Henk v. D., Jacky W., Ralph v. B. en Michael v. H.) stonden donderdag voor de rechtbank in Den Bosch terecht. Dinsdag komt het OM met zijn strafeis tegen hen.

De Schiedammer zei dat hij de bejaarde alleen in paniek een duw heeft gegeven, waarbij zijn grote zaklamp ‘per ongeluk’ tegen haar hoofd kwam. De vrouw viel achterover op de grond. Volgens de patholoog moet er meer geweld zijn gebruikt. In het dossier zitten afschrikwekkende foto’s.

De weduwe werd uren later door haar zoon aangetroffen en overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen. De buit bleef beperkt tot een geldkistje met daarin alleen wat sieraden, waardeloze overschrijvingskaarten en sleutels.

Bij de overval had V. zich voorgedaan als medewerker van een energiebedrijf.

De drie mannen die rechtstreeks bij de overval betrokken waren, marginaliseerden voor de rechtbank hun rol en wezen veel naar elkaar. Een van hen, Jacky W., zou door twee mannen uit Eindhoven zijn getipt dat er een erfenis te halen viel bij Graveland. W. zou vervolgens met V. en Henk van D. de overval hebben uitgevoerd. De oude vrouw werd met tiewraps vastgebonden aan een tafelpoot en zwaargewond achtergelaten.

De mannen werden pas eind vorig jaar na veel onderzoek en oproepen in opsporingsprogramma’s op tv aangehouden.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.