TPOok!

 
avatar
   
Regio

Fietser (52) in keurig Zeist scheldt agent uit, geeft agent kopstoot, gewoon zomaar

Agent gewond naar ziekenhuis

Tags:

Een agent die in Zeist een bekeuring voor een fout geparkeerde auto wilde uitschrijven, heeft dat moeten bekopen met een kopstoot.

De politieman werd terwijl hij de bekeuring uitschreef, uitgescholden door een fietser die op dat moment voorbijkwam. De agent reed achter de man aan om hem aan te houden, maar die stopte niet. De 52-jarige man uit Zeist negeerde een stopsignaal en wist om de politieauto heen te komen waarmee werd geprobeerd hem klem te zetten.

Toen de man viel nadat de politieauto zijn fiets had aangetikt, ontstond een vechtpartij waarbij de agent een kopstoot kreeg. Hij werd ontzet door collega’s en moest met verwonding en aan zijn hoofd naar het ziekenhuis.

De fietser zit nog vast. De politie heeft nog geen idee waarom hij zich zo gedroeg.

Mogelijk zal de Officier van Justitie, omdat het hier gaat om geweld tegen een hulpverlener, een iets hogere straf eisen dan normaal, mits deze zaak niet wordt geseponeerd of jaren op de plank blijft liggen. Een rechter zal zich vervolgens niets aantrekken van die hogere strafeis en gewoon alsnog een boete of taakstrafje uitdelen.

Anp/TPO

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.