Doneer aan TPO
 

Rechtbank: Venlo heeft terecht uitkeringen Turken stopgezet, geen discriminatie

Turkse inwoners bezitten vastgoed in Turkije

Door: , 15:56, 22 september 2017

Turkse inwoners bezitten vastgoed in Turkije

De gemeente Venlo heeft terecht de uitkeringen stopgezet van Turkse inwoners die in Turkije onroerend goed bezitten en daardoor te veel vermogen hebben voor een uitkering. Zo’n tien inwoners vochten de beslissing aan en betichtten de gemeente van discriminatie. De rechtbank Limburg stelt de gemeente in het gelijk.

Na een onderzoek onder Turkse uitkeringsgerechtigden besloot Venlo in 2015 en 2016 de uitkering van 22 Turkse inwoners te beëindigen. Volgens de eisers was daarbij discriminatie in het spel, maar de rechtbank veegt die suggestie van tafel. De gemeente heeft soortgelijke onderzoeken verricht onder uitkeringsgerechtigden met bezittingen in Spanje, België en Duitsland en controleerde dus niet louter Turken. Ook het onderzoek dat Venlo in Turkije verrichtte, is volgens de rechtbank rechtmatig gedaan.

ANP

 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 

Inloggen

 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace