TPOok!

 
avatar
   
Regio

Slechts jaartje intrekken rijbewijs, paar maanden cel, voor levensgevaarlijke wegmaniak

Paar maanden cel en meneer kan weer vrij rondrijden

Tags:

Een 31-jarige man uit Nijmegen die in mei van dit jaar na een lange achtervolging werd opgepakt, is veroordeeld tot twaalf maanden cel, waarvan vier maanden voorwaardelijk. Hij is ook zijn rijbevoegdheid voor een jaar kwijt.

Tijdens de achtervolging, die ontstond nadat hij in zijn woonplaats een stopteken van de politie had genegeerd, maakte de man zich volgens de rechter schuldig aan meerdere overtredingen of misdrijven. Hij was onder invloed van cocaïne, reed meerdere keren door rood en bracht andere weggebruikers met zijn inhaalmanoeuvres in levensgevaar. Zijn eenjarig zoontje zat bij hem in de auto.

De Nijmegenaar reed weg terwijl een agent even aan zijn auto hing. Het lukte de politie na een rit van ongeveer 25 kilometer de auto tot staan te brengen in de Brabantse plaats Zeeland, waarbij de man in botsing kwam met een politieauto. Er vielen geen gewonden.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.