TPOok!

 
avatar
   
Regio

Man pleegt dodelijke wraakaanslag op verkeerde woonboot, krijgt 18 jaar cel

Wilde verdachte verkrachting zusje opblazen, blies onschuldige buurman op

Tags:

De 28-jarige Milco G. uit Purmerend is door het gerechtshof in Amsterdam veroordeeld tot een celstraf van achttien jaar. Hij is schuldig bevonden aan het plegen van een aanslag met een zelfgemaakt explosief op een woonboot in Wormer in 2015. Daardoor kwam de 53-jarige bewoner om het leven. Zijn 51-jarige vrouw raakte zwaargewond en liep blijvend letsel op.

Tegen G. was door het Openbaar Ministerie 24 jaar cel geëist. G. heeft eerder toegegeven dat hij een aanslag had gepleegd op de verkeerde boot. Het eigenlijke doelwit was de woonboot van een man die zijn zusje zou hebben verkracht.

Buurtbewoners werden 13 april 2015 opgeschrikt door een enorme knal. Toen de hulpdiensten bij de woonboot arriveerden, zagen zij een groot gat in de romp. Van de omliggende woningen waren de ruiten gesneuveld. De bewoner van de woonboot was overleden, zijn vrouw lag in coma. Toen zij ontwaakte, werd duidelijk wat er was voorgevallen en werd steeds meer duidelijk dat er een aanslag was gepleegd op de verkeerde boot.

In eerste aanleg is G. veroordeeld tot een celstraf van zeventien jaar. Het Openbaar Ministerie ging tegen die uitspraak van vorig jaar in beroep, omdat een hogere straf was geëist. “De advocaat-generaal rekende het de verdachte zeer aan het recht in eigen handen genomen te hebben, met een fatale afloop tot gevolg”, aldus de motivering van de strafeis.

G. is ook veroordeeld tot betaling van schadevergoeding aan het slachtoffer, de vrouw die niet alleen zeer zwaar gewond is geraakt maar ook haar partner heeft verloren. Het hof heeft een bedrag van ruim 140.000 euro aan materiële schade en daarnaast 60.000 euro aan immateriële schade toegewezen.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.