TPOok!

 
Regio

Eberhard van der Laan legt werk neer

Amsterdamse burgemeester is uitbehandeld

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan heeft zich ziek gemeld. Hij heeft maandag van zijn artsen te horen gekregen dat hij is uitbehandeld, zo schrijft hij maandag in een brief aan alle Amsterdammers.

Locoburgemeester Kajsa Ollongren neemt zijn taken voorlopig waar. Van der Laan (62) heeft longkanker. Zijn gezondheid ging de laatste tijd zienderogen achteruit. Nadat hij in januari had bekendgemaakt dat hij ongeneeslijk ziek was, bleef hij nog aan als burgemeester.

De brief van Van der Laan aan alle Amsterdammers

Van der Laan volgde in 2010 Job Cohen op als burgemeester van de hoofdstad. Het ambt beviel hem zo goed, dat hij vorig jaar tekende voor een tweede termijn. De burgemeester werd de afgelopen maanden overstelpt met steunbetuigingen uit de stad. Van der Laan schrijft in de brief verder nog dat hij daar veel aan heeft gehad.

De in Leiden geboren politicus studeerde rechten aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en sloot de studie in 1983 cum laude af. Hij ging als advocaat aan de slag en was in 1992 medeoprichter van een eigen advocatenkantoor, Kennedy Van der Laan. Sinds 1976 is hij lid van de PvdA en in de jaren tachtig was hij politiek assistent van de Amsterdamse wethouder Jan Schaefer. Tussen 1990 en 1998 zat hij voor de PvdA in de raad van Amsterdam. In 2008 volgde hij Ella Vogelaar op als minister voor Wonen, Wijken en Integratie.

Lees ook

Burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA) van Amsterdam heeft uitgezaaide longkanker

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.