TPOok!

 
avatar
   
Regio

Open debat nu ook door academici Universiteit Wageningen officieel afgeschaft

Verkeerde mening over klimaatproblematiek mag niet, aldus Pyongyang aan de Rijn

Tags:

Medewerkers en studenten van de Universiteit Wageningen protesteren maandag tegen de “controversiële klimaatscepticus” Matt Ridley als hoofdspreker bij de opening van het academisch jaar. De 21 universiteitsmedewerkers, onder wie elf hoogleraren, hebben een brandbrief gestuurd naar de directie om hun onvrede te uiten.

“Uitnodigen van deze spreker, geeft geen blijk dat het bestuur gedegen wetenschap, nog de klimaatproblematiek, serieus neemt. Ridley wordt breed bekritiseerd om zijn lobby tegen klimaatbeleid en zijn nauwe banden met de fossiele brandstof industrie:, aldus de actiegroep van medewerkers en studenten.

Het protest is maandag om 14.30 uur bij de opening van het academisch jaar voor het Orion gebouw van de universiteit.

Volgens een woordvoerder van de universiteit is Ridley een “gezaghebbende wetenschapsauteur” met voor -en tegenstanders. “Er zijn mensen die het heel erg met hem oneens zijn. Maar het feit wij hem een podium geven wil niet zeggen dat wij het per se met hem eens zijn. Eerder heeft Jan Peter Balkenende het academische jaar geopend, maar dat wil niet zeggen dat wij een CDA-universiteit zijn”, aldus de woordvoerder.

De medewerkers en studenten vinden het onder meer bezwaarlijk dat er geen ruimte is om in debat te gaan met Ridley over zijn opvattingen en wetenschappelijke onderbouwing van zijn uitspraken. “Daarom laten wij met onze actie zien hoe onze universiteit eenzijdig gekleurd wordt door een kolenlobbyist”, zegt een van de studenten.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.