TPOok!

 
avatar
   
Regio

Tsunami van agressie overspoelt Gelderse burgemeesters

Ruim helft burgemeesters slachtoffer agressie en geweld burgers

Ruim de helft van de Gelderse burgemeesters (56 procent) heeft in het afgelopen jaar te maken gehad met agressie en geweld door burgers. Van alle politieke ambtsdragers in Gelderland zegt een kwart slachtoffer te zijn geworden van schelden, bedreiging, intimidatie, slaan of schoppen. Gemiddeld kregen de slachtoffers er vijfmaal mee te maken.

Veel incidenten deden zich voor tijdens de conflicten in de Achterhoek over bezuinigingen in de thuiszorg. Ook de vluchtelingenproblematiek en mogelijke vestiging van asielzoekerscentra waren een reden om bestuurders aan te vallen. Dat blijkt uit een onderzoek dat de provincie Gelderland heeft laten doen naar geweld tegen Gelderse bestuurders en politici.

Uitschelden en bedreigen komt het meest voor en vaak recht in het gezicht of via sociale media.

Maar bij een aantal slachtoffers stond ook ineens iemand in de tuin of voor de deur. “Ik neem tegenwoordig mijn hond mee als er een vreemde aanbelt”, zegt een slachtoffer. Een derde van de slachtoffers zegt nog steeds minder werkplezier, mentale problemen of verdriet te hebben.

De provincie vindt het geweld onacceptabel en gaat trainingen organiseren voor bestuurders en ambtenaren over de omgang met dergelijke problemen.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.