TPOok!

 
avatar
   
Regio

Lokale publieke omroepen laten weten dolblij te zijn met NPO-propaganda in Volkskrant

Zijn ook allemaal betrouwbaar en onafhankelijk

Tags:

PERSBERICHT

De NLPO, het samenwerkings- en coördinatieorgaan voor de lokale publieke omroepen, onderschrijft het vandaag gepubliceerde opiniestuk van NPO-voorzitter Shula Rijxman in de Volkskrant over het belang van een onafhankelijke en betrouwbare publieke omroep.

De oproep van Rijxman is extra relevant in het huidige debat over de meerwaarde van de publieke omroep op lokaal niveau. De lokale publieke omroep vervult een zichtbare functie in de lokale democratie, die door decentralisatie van overheidstaken naar gemeenten steeds belangrijker wordt. Hij biedt een betrouwbaar en professioneel netwerk voor burgerjournalistiek avant la lettre.

De positie van vrijwel alle lokale publieke omroepen is op dit moment echter uiterst kwetsbaar. Zonder extra maatregelen op korte termijn zullen de meeste lokale publieke omroepen niet overleven. Daarmee wordt een publieke infrastructuur afgebroken die juist in deze tijd uitstekend kan worden benut voor de problemen en uitdagingen op het gebied van een toegankelijke, zorgvuldige en betrouwbare journalistiek op lokaal niveau.

De NLPO voert daarom de komende maanden campagne voor extra politieke aandacht voor de problemen bij de lokale publieke omroepen.

/PERSBERICHT

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.