TPOok!

 
avatar
   
Regio

‘Jongeren’ slaan Valkenburger dood, Valkenburgers eisen harder optreden politie

Als dat geen 'extra cameratoezicht' wordt...

Tags:

Inwoners van het Limburgse Valkenburg hebben de gemeente gevraagd om harder op te treden tegen hangjongeren in de gemeente. Ze deden dit zaterdag tijdens een bewonersbijeenkomst naar aanleiding van de vechtpartij donderdag in de Salviastraat waarbij de 65-jarige buurtbewoner Willem Evers om het leven kwam.

Het incident zorgde voor veel onrust in de buurt. Het onderzoek naar de dood van de man heeft nog geen aanhoudingen van mogelijke daders opgeleverd, maar buurtbewoners zijn ervan overtuigd dat hangjongeren iets met de dood van Evers te maken hebben. Aanwezigen spraken op de Limburgse omroep L1 van een “emotionele bijeenkomst.”

Loco-burgemeester Bert Dauven sprak van ,,een goede, maar zware bijeenkomst. Het is keihard aangekomen, bij ons allemaal. Het geeft natuurlijk onrust, maar het is nu echt zaak om samen te kijken hoe we verder gaan”, aldus Dauwen. Hij wilde nog geen concrete maatregelen noemen. “Niet totdat het onderzoek afgerond is,” zei hij zaterdag tegen L1.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.