TPOok!

 
avatar
   
Regio

Rotterdam stelt opnieuw milieuzone in tegen oude benzine-auto’s

Nieuw besluit uitgebreider toegelicht

Eigenaren van personenauto’s en bestelauto’s die op benzine of LPG rijden en van voor juli 1992 zijn, mogen opnieuw niet meer rijden in de zogeheten milieuzone in Rotterdam.

Eerder stak een rechter hier een stokje voor na bezwaar van belanghebbenden. De rechter oordeelde toen dat de gemeente het weren van oude benzineauto’s extra moest onderbouwen. Donderdag liet de gemeente weten dat een nieuw besluit is genomen. In dit besluit is een uitgebreider onderbouwing meegenomen.

Boete van 90 euro

De milieuzone geldt nu toch weer. Overtreders krijgen de komende tijd alleen een waarschuwing en nog geen boete. Mensen die vanaf 18 september nog met hun oude benzine-auto in de zone komen kunnen een boete van 90 euro op de mat verwachten. De zone is globaal het gebied ten noorden van de Nieuwe Maas binnen de Ring.

Volgens de gemeente is het weren van oude personen- en bestelauto’s op benzine/LPG van vóór juli 1992 een essentieel onderdeel van het pakket aan maatregelen om de Rotterdamse luchtkwaliteit te verbeteren.

Belanghebbenden die het niet eens zijn met het nieuwe verkeersbesluit kunnen bezwaar maken; dat kan tot en met zaterdag 16 september. Het besluit verschijnt vrijdag in de Staatscourant.

(ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.