TPOok!

 
Regio

Dapper wielrentuig belaagt 82-jarige bejaarde omdat bejaarde niet opzij gaat

Terreur van agressieve wielrenners loopt spuigaten uit

Wielrentuig. Net iets te dikke middelbare blanke mannen in strakke broekjes en babyboomers op te dure fietsen. Ze zijn een ware plaag op ‘s Heeren wegen, vooral als de Tour de France weer op TV is. Per klef pelotonnetje, niet zelden gesponsord door plaatselijke bakker of bekende bank, trekken de racefietsterroristen door paden en lanen om iedereen die het ook maar waagt zich wél aan de verkeersregels te houden met harde hand mores te leren.

Zo ondervond ook de 82(!)-jarige Arie Leppink uit het landelijke Holten, voorwaar een valsplatvrij fietsparadijs voor wielrenvinexbewoners, toen hij even niet goed uitkeek en de demarage van rechts over het hoofd zag. De kopgroep denderde links en rechts om hem heen, woest roepend en tierend. Waarop Arie, domdomdom, ‘klootzakken’ riep naar de amateurdopingtoeristen.

Dat mocht dus niet.

De fietsterroristen keerden alras om, stapten af en duwden, heel dapper groepsgewijs, de oude man tegen een schuurtje (daarvan zijn er veel in Holten). Met intimidatie en geweld, walmend van het testosteron, eisten ze excuses en namen ze wraak op de misdaad van gewoon fietsen op een ordinair TCN’etje zonder handrem met fietstassen en je aan de fietspadenregels houden.

Slechts één van de dappere doortrapbaklappen in kinky zeemlederen broekje bood later weer zijn excuses aan. Van de rest geen woord, laat staan morele etappewinst.

Nu maar hopen dat zadel- en ballenpijn deze degeneraties van Joop Zoetemelk zonder zwaar verzet op voorblad tot in lengte van dagen mag teisteren.

En dan was dit nog maar één van de vele, vele, vele voorvallen waarin agressieve fietspappa’s de hoofdrol spelen. Kun je nagaan hoe erg de landelijke fiets- wandel- en recreatiepaden in zomers Holland inmiddels zijn. Het is een ware plaag.

Is allemaal de schuld van Mart Smeets en die pedalofiel die Volkskrant-columns schrijft.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.