TPOok!

 
avatar
   
Regio

Shell zegt ‘sorry’ voor twee incidenten op rij bij raffinaderij Rotterdam

Hevig stinkende stof waterstoffluoride

Tags: ,

Directeur Jos van Winsen van Shell in Pernis heeft dinsdag zijn excuses aangeboden voor het tweede grote incident binnen enkele dagen op de raffinaderij. Na de brand van afgelopen weekend was er maandagavond een lekkage van de giftige en hevig stinkende stof waterstoffluoride.

Dit is niet wat we zijn

“Het spijt ons ontzettend, dit is niet wat we zijn”, zei Van Winsen tegen RTV Rijnmond. De lekkage heeft volgens hem geen gevolgen voor de raffinaderij, die nog steeds stil ligt. Van Winsen belooft een onderzoek naar het ontstaan van het lek. “We inspecteren alle leidingen regelmatig. Zo’n gat hoort niet te ontstaan en we gaan onderzoeken hoe het heeft kunnen gebeuren”, aldus de Shell-directeur.

De lekkage ontstond tijdens het schoonspoelen van de installaties. Dat was nodig na de brand van afgelopen weekend. Personeel van de oliemaatschappij dichtte het lek. De vrijgekomen waterstoffluoride werd door de brandweer neergeslagen met waterstralen, om te voorkomen dat het gas zich kon verspreiden.

Er kwamen volgens de Milieudienst Rijnmond (DCMR) maandagavond ruim 25 klachten binnen wegens stankoverlast.

(ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.