TPOok!

 
Regio

Kortsluiting in hoogspanningsstation zorgt voor brand in grootste raffinaderij Europa

Brand in Pernis inmiddels geblust

De brand die zaterdagavond uitbrak bij Shell-Pernis aan de Vondelingenplaat in Rotterdam, is geblust. Een deel van de raffinaderij is stilgezet omdat de elektriciteit is uitgevallen. De brand ontstond door kortsluiting in een hoogspanningsstation, meldt een woordvoerder van de veiligheidsregio.

In de wijde omgeving zijn vlammen te zien. Dit komt doordat het bedrijf als onderdeel van de veiligheidsprocedure overtollige gassen, die bij de raffinage van olie vrijkomen, affakkelt. Shell-Pernis is met ongeveer zestig fabrieken de grootste raffinaderij van Europa.

Brand meester

De brandweer gaf zondagochtend om iets voor 6.00 uur het sein brand meester. Er zijn volgens de veiligheidsregio geen aanwijzingen dat schadelijke stoffen zijn vrijgekomen. Wel kunnen er roetdeeltjes in de lucht komen.

Shell neemt zondag de schade op. Een woordvoerder van het oliebedrijf kon niet voorspellen wanneer de hele raffinaderij weer in bedrijf wordt genomen. Het kan dagen duren voordat de fabrieken zijn afgeschakeld.

Het affakkelen zal naar verwachting nog de hele zondag duren.

(ANP)

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.