TPOok!

 
Regio

Haarlemse Hells Angel wil graag zonder enkelband op vakantie naar Kos – Rechter zegt: Ga je gang

Zes van de negen mogen rechtszaak in vrijheid afwachten

Eén van de negen verdachte Hells Angels van het chapter Haarlem had maandag een opmerkelijk verzoek aan de rechtbank op Schiphol. Hij wil graag even twee weekjes op vakantie naar het Griekse Kos en of hij van de rechters dan zijn enkelband thuis mag laten? De drie rechters stemden in onder de voorwaarde dat hij de elektronische bewaking meteen bij terugkomst weer om krijgt. Dat schrijft RTVNH.

De negen Hells Angels worden verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie en sommige van de clubleden ook van wapenbezit, afpersingen, beschietingen of brandstichting. Toch mogen zes van de verdachte Hells Angels de zitting in vrijheid afwachten. Zij moeten wel voldoen aan enkele voorwaarden zoals het dragen van een enkelband, een gebiedsverbod en een contactverbod met andere Angels. Petrus B. mag dus volgende week op vakantie naar Griekenland. De inhoudelijke behandeling van de zaak tegen de Angels staat op zijn vroegst gepland voor maart 2018.

De VVD in de Tweede Kamer wilde vorige maand nog dat het strafbaar wordt als criminelen hun enkelband doorknippen.

Lees ook

Dossier – Enkelband

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.