TPOok!

 
Regio

Yerseke krijgt megakerk: 2000 zitplaatsen, 50 meter hoge toren

Parkeerplaats voor 350 auto's, in natuurgebied

Tags: ,

In Gouda was het een moskee, maar in het Zeeuwse Yerseke is het een kerk die de gemoederen van de zuunige Zeeuwen de afgelopen tijd bezighield. Tot nu want de gemeenteraad van Reimerswaal is dinsdag akkoord gegaan met de plannen voor de bouw van een megakerk in een Zeeuws natuurgebied. Dit meldt Omroep Zeeland.

Er waren genoeg tegenstanders van de kerk in het verder bijzonder gelovige Yerserke. Horizonvervuiling, te verwachten overlast en vernietiging van het natuurgebied waren enkele van de klachten bij de kerktegenstanders.

Ook de integriteit van de orthodox-gereformeerde SGP-wethouder was in het geding. Men vroeg zich af of hij als gereformeerd kerkganger niet al te nauw bij deze zaak was betrokken, maar de wethouder in kwestie, Jaap Sinke, kerkt zelf in een andere gemeente. Al hoort hij wel bij dezelfde geloofsrichting, de Gereformeerde Gemeente, die ook de megakerk gaat bouwen.

De kerk zal maarliefst 3,8 hectare aan bouwgrond in beslag nemen. Er worden ook een woning voor dominee en koster bijgebouwd en uiteindelijk moet er plaats kunnen zijn voor 2850 zielen om de Heere te aanbidden. De totale kostenraming ligt op zo’n 13 miljoen euro. De bedoeling is uiteraard wel dat de kerk er over een paar eeuwen nog staat.   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.