TPOok!

 
avatar
   
Regio

180 uur werkstraf voor eigenaresse pitbull die 6-jarig meisje in gezicht beet

Vraag is of slachtoffertje volledig zal herstellen

De bazin van een pitbull die vorig jaar een meisje van zes jaar in het gezicht beet, heeft woensdag een werkstraf van 180 uur opgelegd gekregen. Bovendien moet de 36-jarige vrouw een schadevergoeding van bijna 9000 euro betalen aan het meisje en haar familie.

Volgens de rechtbank in Amsterdam heeft de bazin van de hond weliswaar nooit gewild dat de hond het meisje zou bijten, maar is zij wel onvoorzichtig geweest en dus strafbaar wegens het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel door schuld. Zij wist dat de hond een verleden van mishandeling had en daarom niet ongevaarlijk was, aldus de rechtbank.

De eigenaresse had de pitbull vorig jaar juli los laten lopen in een gezamenlijke tuin bij haar appartementencomplex in Amsterdam, zeventien dagen nadat ze de pitbull Charley uit het asiel had gehaald.

Het zesjarige buurmeisje was die dag tussen de spijlen door de tuin in gekropen en werd vervolgens enkele keren door de pitbull in het gezicht gebeten. De verwondingen waren zo ernstig dat het nog maar de vraag is of zij volledig zal herstellen.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.