TPOok!

 
Regio

Kinderen die door offerfeest klassenfoto misliepen krijgen 500 euro schadevergoeding

Moeder eiste 10.000 euro

Twee kinderen die in Den Haag het maken van een klassenfoto misliepen door het offerfeest hebben recht op in totaal 500 euro schadevergoeding. De moeder verweet de school dat de schoolfotograaf op de dag van het feest naar school kwam, zodat haar kinderen nu niet op de klassenfoto staan. Volgens haar hadden de twee kinderen hier nu last van op school.

Volgens de rechter heeft de seculiere Maria Montessorischool in de Hofstad wel voldoende alternatieven geboden voor de individuele foto’s, maar dat betreft niet de mogelijkheid om (gezamenlijke) klassenfoto’s te laten nemen. De school heeft onderscheid gemaakt tussen leerlingen en dat mag niet van de Algemene wet gelijke behandeling. Daarom krijgen de kinderen nu een schadevergoeding.

Die vergoeding is wel fors minder dan de moeder eerst eiste. Die wilde in totaal 10.000 euro, 5.000 voor elk kind. Volgens de moeder “draaide het echter niet om het geld“.

Schoolfotograaf

Volgens de Montessorischool kon de afspraak met de schoolfotograaf kon niet meer worden verzet. Deze is op een latere datum dus nog wel teruggekomen om de resterende leerlingen op de foto te zetten. De school had de klassenfoto ook extra vroeg laten maken, om islamitische leerlingen die vrij hadden gekregen de gelegenheid te geven een foto te laten maken.

De meesten zouden destijds van die mogelijkheid gebruik hebben gemaakt. De adjunct-directeur maakte drie weken later zelf alsnog een extra gezamenlijke klassenfoto, waar alle leerlingen op staan.

   

Steun direct Gyurka Jansen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.