Regio

Gemeente Hardinxveld boos op aannemer omdat hij op zondag werkte

26-06-2017 16:04

De gemeente Hardinxveld-Giessendam (Zuid-Holland) heeft een aannemer op de vingers getikt die op zondag borden had geplaatst. Meerdere mensen deden daarover hun beklag, omdat zondag een christelijke rustdag is.

De gemeente nam maandag afstand van de actie van de aannemer. “De gemeente betreurt het dat een aannemer op zondag op de Nieuweweg borden heeft geplaatst voor het asfalteren van deze weg”, aldus een verklaring op de gemeentelijke website. “Dit gaat tegen gemaakte afspraken in en is dus geen opdracht geweest van onze gemeente.”

De aannemer toonde zich volgens een gemeentewoordvoerder schuldbewust. De man zou hebben aangegeven de kritiek te begrijpen en nam maatregelen om herhaling te voorkomen. Volgens de gemeente wordt onder normale omstandigheden gewerkt op weekdagen. “Bij werk in weekenden wordt altijd even overleg gepleegd met de gemeente”, zegt de woordvoerder.

De commotie lijkt geen gevolg te hebben gehad voor de werkzaamheden. De aannemer is maandag gewoon begonnen met het asfalteren van de weg. Het is onduidelijk hoeveel mensen zich hebben beklaagd over het werken op zondag.

ANP