TPOok!

 
avatar
   
Regio

Allochtone jongemannen terroriseren wijk in Helmond-West

'Vooral vrouwen worden uitgescholden voor tyfushoer, takkewijf, kutwijf, kankerhoer'

Tags:

Bewoners aan de Helmondse Haaglaan in de oude volkswijk Helmond-West worden al tijden geterroriseerd door ‘allochtone mannen’ (twintigers en dertigers). Sommige bewoners zijn inmiddels zo bang dat ze alleen naar buiten durven als ze eerst via de camerabeelden hebben kunnen zien dat het veilig is op straat, meldt het Eindhovens Dagblad.

Afgelopen donderdag liep de situatie uit de hand nadat een jongetje zou zijn geslagen door de hangroep. Zijn vader ging verhaal halen waarop twee groepen tegenover elkaar kwamen te staan terwijl sommige mensen waren gewapend met messen.

De bewoners van de wijk vragen al tijden om maatregelen maar de burgemeester is nog niet verder gekomen dan het plaatsen van betonblokken op de hangplekken. Pas na de escalatie van donderdag overweegt burgemeester Elly Blanksma (CDA) de plaatsing van een camera. Volgens haar omdat je ‘eerst in gesprek moet met die mannen’. Dat gesprek heeft de politie inmiddels meerdere malen proberen te voeren.

Het gaat bij de overlastgevende ‘mannen’, een groep van zo’n vijftien individuen, vooral om bekenden van de politie. Ze schelden buurbewoners uit, dreigen, intimideren, dealen en zorgen voor veel lawaaioverlast, vaak tot diep in de nacht. Bewoners denken dat het vooral gaat om ‘mannen’ van buiten de wijk.

De problemen spelen al zeker anderhalf jaar lang in deze buurt en zouden zijn ontstaan toen bestaande hangplekken werden opgeheven.

Bij bewoners die te kampen hebben gehad met inbraken, waarschijnlijk gepleegd door dezelfde groep overlastgevers, is de angst groot. “Vooral vrouwen worden regelmatig uitgescholden voor tyfushoer, takkewijf, kutwijf, kankerhoer”, vertelt een bewoonster aan het Eindhovens Dagblad. “Als ik naar de supermarkt ga, staan ze er. Als ik terugkom, staan ze er. Als ik bij vrienden op bezoek ga, staan ze er. Als ik ga slapen, dan staan ze er. Altijd, elke dag. Je voelt je opgejaagd, bent bang. Geen moment heb je rust.”

Een andere bewoonster vertelt: “Voordat ik het huis verlaat, kijk ik altijd even op de camerabeelden of de kust veilig is. Want anders heb ik het gevoel dat dertig man mij aanstaren als ik naar de auto loop. Dan schelden ze me uit of dan gaan ze voor je staan en blokkeren de doorgang. Ik ben zo vaak bang, heel bang.”

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.