TPOok!

 
avatar
   
Regio

Open uitnodiging voor terroristen: op Stationsplein Amsterdam geen camera die je filmt

Slechts helft Stationsplein wordt in de gaten gehouden door beveiligingscamera's

De helft van het Amsterdamse Stationsplein voor het Centraal Station wordt niet door de vele beveiligingscamera’s in beeld gebracht. Als de camera’s vast gericht staan dan komen alleen de toegangswegen in beeld en de plekken waar taxi’s en trams staan. Dit liet de Amsterdamse loco-burgemeester Katja Ollogren (D66) donderdag weten tijdens een commissievergadering.

Het CDA had om opheldering gevraagd omdat van de crash met een auto, veroorzaakt door een nog altijd onbekende man met ‘suikerziekte’ op het Stationsplein vorige week, helemaal geen beelden zijn. Van de hele gemeenteraad was alleen CDA-raadslid Diederik Boomsma daar verbaasd over, de rest vond dat kennelijk nauwelijks opzienbarend, een grote crash op één van de drukste pleinen van Amsterdam, waar zeker 15 camera’s hangen, maar waarvan dan toch geen beelden zijn als dat noodzakelijk is.

Volgens Ollogren moeten de camera’s eerst handmatig op een ander gedeelte worden gericht om andere delen van het plein in beeld te kunnen krijgen. Ook zei Ollogren dat die camera’s er zijn voor ‘aanpak van overlast’. Kennelijk vindt de aan te pakken overlast dus nooit plaats op de helft van het Stationsplein.

Opvallend is de mededeling van Ollogren over de communicatie van de politie direct na de crash: die was volgens Ollogren namelijk “snel en zorgvuldig”. Dat is belangrijk omdat er dus “geen aanleiding voor onrust of angst was”. Wat natuurlijk ook precies de reden voor de politie kan zijn geweest om heel ‘snel en zorgvuldig’ bepaalde zaken niet te communiceren.

 

 

 

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.