TPOok!

 
Regio

Actiegroep roept op naar Rotterdamse hoorzitting massa-arrestatie Zwarte Piet-demonstratie te komen

Gemeente zegt dat men zich moet aanmelden

Actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) roept sympathisanten op naar de openbare Rotterdamse hoorzitting over de massa-arrestatie bij de Sinterklaasintocht te komen. De actiegroep hoopt naar eigen zeggen “met zoveel mogelijk mensen een statement te maken”. Een woordvoerder van de gemeente Rotterdam heeft tegenover AD / Rotterdams Dagblad verklaard dat belangstellenden zich eerst moeten aanmelden.

De hoorzitting is net stadhuis van Rotterdam is aanstaande vrijdag 16 juni. KOZP laakt het optreden van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. De burgervader heeft volgens hen “door middel van een demonstratieverbod de grondrechten van honderden burgers geschonden”.

Arrestatie actievoerders

Op 12 november werden er vorig jaar bijna 200 mensen door de politie gearresteerd in Rotterdam, deze actievoerders wilden naar eigen zeggen doorreizen naar de landelijke intocht van Sinterklaas in Maassluis. In het Zuid-Hollandse Maassluis waren toen ook al honderden politiemensen op de been.

Actiegroep KOZP maakt bezwaar tegen de arrestatie die zij onrechtmatig noemen. Er werden volgens hen bij de arrestatie ook mensen mishandeld. De groep maakte bezwaar tegen het demonstratieverbod dat burgemeester Aboutaleb uitriep. Men wil dan ook met zoveel mogelijk mensen bij de hoorzitting aanwezig zijn.

Na de arrestaties riepen de Rotterdamse fracties van PvdA, GroenLinks, de SP al samen met de Rotterdamse partij NIDA op tot een onderzoek en een hoorzitting. Zij vonden dat Aboutaleb onvoldoende zijn best had gedaan een manier te vinden de demonstratie toch doorgang te laten vinden.

   

Steun direct Gyurka Jansen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.