TPOok!

 
avatar
   
Regio

Leraren ROC Zadkine hielpen leerlingen bij fraude met mbo-tentamens

Spijbelaars kregen vragen én antwoorden

Docenten van de opleiding logistiek van het ROC Zadkine in Rotterdam hebben actief meegewerkt aan fraude met tentamens. Ook is gesjoemeld met de aanwezigheidsregistratie van leerlingen. Twee docenten en een teamleider zijn geschorst. Tientallen tentamens zijn ongeldig verklaard. Dat blijkt uit onderzoek van de regionale omroep Rijnmond en de NOS.

Uit gesprekken met betrokkenen blijkt dat docenten van de mbo-school hardnekkige spijbelaars thuis benaderden om toch tentamens af te leggen. Deze studenten van de twee jaar durende opleiding kregen van de docenten de vragen én de antwoorden van de toetsen.

Volgens bronnen die Rijnmond en de NOS hebben gesproken, waren er vorig jaar al signalen dat het mis was bij de opleiding logistiek. De Onderwijsinspectie zegt dit nog niet eerder te hebben meegemaakt.

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.