TPOok!

 
avatar
   
Regio

Slachtoffer instorting oud stadhuis Woerden overleden – Lichaam moet nog geborgen

Arbeidsinspectie doet onderzoek

Tags:

De medewerker van het sloopbedrijf die vrijdag werd bedolven toen een deel van het oude stadhuis van Woerden (provincie Utrecht) instortte, is overleden. Zijn lichaam moet nog worden geborgen, maar burgemeester Victor Molkenboer maakte tijdens een persconferentie duidelijk dat het ‘onmogelijk is dat de man nog leeft’.

Er is geen sprake meer van een reddingsoperatie, maar van een bergingsoperatie, aldus Molkenboer.

De instorting gebeurde tijdens sloopwerkzaamheden. Het gebouw stond leeg. Er wordt al een paar maanden gewerkt aan het strippen en deels slopen van het stadhuis. Volgend jaar juli moet er weer een nieuw gebouw staan.

Molkenboer vertelde dat het slachtoffer aan het zagen was toen een betonvloer boven hem instortte. Een collega die een kraan bestuurde zag het gebeuren. De Inspectie SZW (de vroegere Arbeidsinspectie) onderzoekt hoe het ongeluk kon gebeuren.Bij het sloopbedrijf en de gemeente Woerden heerst grote verslagenheid, zei de burgemeester.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.