TPOok!

 
Regio

Soldaat van Oranje Erik Hazelhoff Roelfzema krijgt eigen straat in Den Haag

Stad gaat ook andere Engelandvaarders eren

Erik Hazelhoff Roelfzema (1917- 2007) krijgt wanneer de gelegenheid zich voordoet een eigen straat in Den Haag. Dat heeft het gemeentebestuur donderdag besloten na een verzoek van Groep de Mos, de partij van oud-PVV’er Richard de Mos.

Ook een gedenkplaat bij het stuk strand ter hoogte van het Kurhaus krijgt een schoonmaakbeurt. Hazelhoff Roelfzema landde tijdens de Tweede Wereldoorlog meermaals op de Nederlandse kust om contact met het verzet te leggen.

Hazelhoff Roelfzema rolde als Leidse student in het verzet. Daarna vertrok hij als Engelandvaarder om vanuit Londen een inlichtingenoperatie op te zetten. Ook was hij tijdens de oorlog piloot. Zijn memoires werden later verfilmd met Rutger Hauer in de hoofdrol.

“Het past Den Haag, stad van recht en vrede om de naam van Hazelhoff Roelfzema niet te vergeten. Hij streed tegen de nazi’s voor onze vrijheid. Daarom is het goed dat er een straatnaam wordt vernoemd naar de Soldaat van Oranje”, aldus Groep de Mos- raadslid Lex Kraft van Ermel.

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.