Davidster en ‘hoer’ op huis Joodse vrouw Apeldoorn

08-05-2017 11:49

Op de woning van een joodse inwoonster van Apeldoorn is met fluoriscerend groene spuitbusverf het woord ‘HOER’ geschreven. Op haar deur is een Davidster gekrast. Niemand weet waarom of door wie, zo meldt het AD.

Maar de bewoonster van het huis, de 52-jarige Fatiha Chams Eddine (van Frans-Marokkaanse afkomst), is zo geschrokken dat zij niet meer in haar eigen woning durft te slapen.

De bekladdingen werden ontdekt op bevrijdingsdag en zijn, ironisch genoeg, waarschijnlijk ook op die dag aangebracht, omdat de verf nog nat was toen de bekladding werd ontdekt.

Uiteraard konden de bewoonster en haar zoon niet zomaar aangifte doen. Dat kan in Nederland namelijk pas na afspraak, en alleen op ambtenarenwerkdagen. De bewoonster heeft dus tot maandag moeten wachten.

Niet dat aangifte doen veel zin heeft: de kans dat er iets mee wordt gedaan is nihil, laat staan dat er ook nog iemand wordt bestraft. (Tenzij het gaat om het beledigen van Sylvana Simons of om het vervolgen van Geert Wilders, dan belt het OM je persoonlijk op om de aangifte op te nemen of liggen de aangifteformulieren, zonder afspraak te maken, vooraf ingevuld bij het politiebureau)