TPOok!

 
avatar
   
Regio

‘Examenstunt’ RSG Lingecollege Tiel: eieren, stenen, vuurwerk gegooid, snijwonden

VMBO-leerlingen van andere locatie blijken boosdoeners

Update: reactie van de school in kwestie middels een persbericht:

 

“Eerder deze week verschenen waarschuwingsposters in de school om een virusuitbraak te voorkomen. De waarschuwing kwam te laat, naar vandaag bleek: de school was overgenomen door enge types: zombies. Grote hekwerken binnen en buiten het gebouw moesten de geïnfecteerde van de gezonde aanwezigen scheiden. Prachtig geschminkte examenleerlingen namen lessen over en verstoorden daarmee de normale gang van zaken. Met recht een originele stunt.

Helaas ontstonden er na een paar uur wat ongeregeldheden door leerlingen die met meel strooiden en leerlingen van elders die vuurwerk afstaken op het plein. Buiten het schoolplein ontstond een opstootje van op sensatie beluste leerlingen dat in enkele minuten door de docenten en leerlingen van de organisatie onder controle werd gebracht. Enkele dienstdoende agenten zagen geen reden tot ingrijpen.

Een paar uur later zorgde de stuntcommissie voor een opruimactie. De school is weer om door een ringetje te halen.

Eerdere berichten op sociale media dat een docent geslagen zou zijn kunnen we naar her rijk der fabelen verwijzen. Van een virusuitbraak was gelukkig geen sprake.”

 

Een ‘examenstunt’ op het RSG Lingecollege in Tiel (‘Haal het maximale uit jezelf’) locatie Heiligestraat is geëindigd in een politieoptreden. Dit nadat docenten, leerlingen en schoolvastgoed werd belaagd door eieren, stenen en vuurwerk. Een docent werd mishandeld en een leerling liep snijwonden op. De school zelf ontkent dat er docenten zouden zijn geslagen.

Het probleem werd vooral veroorzaakt door leerlingen van locatie Teisterbantlaan, een VMBO-afdeling, zo laten getuigen weten aan De Gelderlander.

Er werden in de school kliko’s omgegooid en ruiten ingeslagen. Door glasscherven raakte een leerling gewond. Ook zou een leerling van de trap zijn gevallen en gewond zijn geraakt.

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.