Regio

Door Marokkaanse jongeren ernstig mishandelde homoseksuelen Arnhem doen hun verhaal

02-04-2017 21:30

Volgens slachtoffers Ronnie en Jasper zelf zijn ze zaterdagnacht in Arnhem door ‘Marokkaanse jongens’ in elkaar geslagen, met een betonschaar(!), omdat de twee geliefden hand in hand liepen. Een hate crime dus, gericht tegen hun homoseksuele geaardheid. De politie heeft inmiddels twee verdachten opgepakt, één van de verdachten is pas 14 jaar oud.

Homobelangenvereniging COC afdeling Midden-Gelderland noemt het “afschuwelijk” maar “elk weekend is het wel ergens raak. Dit is wel heel extreem hoor, maar dat gaat van schelden tot dit soort dingen. Het komt frequent voor”, aldus het COC tegen Radio Gelderland.

Saillant detail is, volgens het COC, dat slachtoffers zelden aangifte doen “uit schaamte of angst”. Of gewoon omdat steeds meer Nederlanders het doen van aangifte zinloos vinden. Binnenkort zult u dus weer veel jubelende persberichten lezen waarin wordt benadrukt hoezeer ‘anti-homogeweld is afgenomen in Nederland’ omdat ‘de politie steeds minder van dit soort delicten registreerden’.

Opvallend is hoe, op het Facebookbericht van het slachtoffer zelf na, vrijwel geen enkel medium durft te schrijven dat het bij de daders mogelijk gaat om Marokkaanse jongeren. Dit is geheel in lijn met de ‘inclusieve’ koers die steeds meer zogenaamde ‘kwaliteitsmedia’ voeren, een koers die ook de NPO op zal gaan de komende jaren.

Zoals u nu zelf kunt constateren betekent ‘inclusieve verslaggeving’ (ook wel ‘constructieve journalistiek’ genoemd) vooral dat bepaalde feiten u netjes worden onthouden of zoveel mogelijk worden weggemoffeld dan wel worden gespind.

Het is maar dat u het weet: de komende tijd zullen steeds meer mainstream media steeds vaker feiten bij u weghouden, want dat is beter voor u en vooral voor ‘minderheden’ die anno 2017 kennelijk nog altijd niet voor zichzelf kunnen opkomen. Nepnieuws dus, alleen gaat het niet om verzonnen feiten maar weggelaten feiten, er is dus niemand die doorheeft in hoeverre dat nieuws nep is.

Gelukkig heeft u de alternatieve media nog. Geen dank.