TPOok!

 
avatar
   
Regio

Turken willen vrijdag opnieuw demonstreren in Rotterdam

'Solidariteit voor Turken'

Tags: ,

Turkse organisaties uit Rotterdam en Apeldoorn hebben de gemeente Rotterdam om toestemming gevraagd voor een demonstratie op het stationsplein van Rotterdam vrijdagavond. De demonstratie wordt georganiseerd ‘uit solidariteit voor Turken’, meldt RTV Rijnmond. Er worden zo’n 200 deelnemers verwacht.

Aanleiding van de geplande demonstratie is het ingrijpen van de politie tijdens een Turkse demonstratie afgelopen zaterdag in Rotterdam.

De organisatie zegt ‘op te willen komen voor mensenrechten in Nederland’: “Los van wat politici vinden van het referendum in Turkije, Turkije is een bondgenoot van Nederland. Ministers weren die een toespraak komen houden is een directe aanval op deze bondgenootschap”, aldus de organisatie op hun Facebookpagina.

Burgemeester Aboutaleb (PvdA) van Rotterdam laat weten met de organisatie in gesprek te gaan en dat ‘demonstreren altijd mag’ mits er afspraken zijn te maken over de planning.

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.