Regio

KNVB noemt royeren 10-jarig voetballertje door Brabantse voetbalclub VV Bladella ‘onbegrijpelijk’

15-02-2017 18:06

De KNVB noemt het een ‘onbegrijpelijk besluit’ van de Brabantse voetbalclub VV Bladella om vier jongetjes als lid te royeren omdat ze volgens de club niet genoeg lootjes hadden verkocht. De bond heeft de club uit Bladel ‘dringend verzocht de maatregel terug te draaien’. De club heeft gezegd dat in overweging te nemen, liet een woordvoerder weten.

Een moeder vertelde vol onbegrip aan Omroep Brabant dat haar tienjarige zoontje van de voetbalclub was gestuurd omdat hij ‘slechts’ tien lootjes van een euro voor de jaarlijkse Nieuwjaarsloterij had verkocht in plaats van de 25 lootjes die de club had verordonneerd. De club wilde haar het verschil zelf laten bijbetalen. Toen ze dat weigerde, werd haar zoon uitgeschreven.

Bij schorsing van het clublidmaatschap volgt automatisch afmelding bij de KNVB. Een woordvoerder van de KNVB noemt de maatregel van VV Bladella ‘buitenproportioneel’. “Jongetjes van die leeftijd moeten gewoon kunnen voetballen in plaats van lootjes verkopen. We snappen dat ieder lid zijn steentje moet bijdragen, maar dit gaat ver.”

Bij VV Bladella werd woensdagmiddag de telefoon niet opgenomen.

Lees ook

TPO – Voetballertje (10) verkoopt te weinig oudejaarsloten, wordt uit club gegooid

Foto: een jongetje in Kosovo dat moet huilen, niet het jochie uit dit artikel.

ANP