TPOok!

 
Regio

Bejaarden in Zeist krijgen geen gratis koffie, thee en soep meer, ‘is niet volgens overheidsrichtlijnen’

Het management wil ook graag hun 13e maand behouden

Tags: ,

Bejaarden in woonzorgcentra de Amandelhof en Mirtelhof te Zeist krijgen binnenkort geen gratis koffie, thee, soep en andere gratis versnaperingen meer. Niet voor straf omdat ze het zomaar hebben gewaagd in een mede door de PvdA bestuurd land een beetje respectvolle oude dag te eisen maar omdat er ‘een gat in de begroting zit’, aldus de Telegraaf. Maarliefst 80.000 euro moet worden bespaard dus worden niet als eerste de lonen van het management de dupe maar de bejaarden zelf want dit is PvdA/VVD-Nederland anno 2017.

De bejaarden in kwestie hebben de afgelopen jaren dan ook op véél te grote voet geleefd. Zo kregen ze naast gratis appelmoes ook nog eens gratis fruit én een gratis toetje! “Terwijl in de de overheidsrichtlijnen staat dat er een keuze moet worden gemaakt”, aldus een woordvoerder.

Ja, met zoveel luxe terwijl de op hoog rendement gerichte overheidsrichtlijnen doodleuk worden genegeerd vraag je natuurlijk om rode cijfers. Als straks alle bejaarden naast gratis appelmoes, fruit én een toetje ook nog eens een schone luier of dagelijkse douchebeurt gaan eisen zonder een beetje rekening te houden met overheidsrichtlijnen aangaande het zo efficiënt mogelijk verwerken van overbodige onrendabelen zal er straks geen PvdA’er meer overblijven die na zijn Kamerlidmaatschap in de semi-overheid wil gaan werken als solidair manager zorgcentra. En moeten we dat willen? Alsof tweede huisjes op Bonaire gratis zijn voor zorgmanagers!

Gelukkig wordt niet meteen alles geschrapt: de bejaarden krijgen voortaan nog maar één keer per dag gratis thee en koffie (toch al zo’n duur product, thee) in plaats van heel vaak per dag. Alle andere versnaperingen zal de bejaarden door de neus worden geboord. Eigen schuld, hadden ze maar niet hun hele leven hard moeten werken en uiteindelijk rekenen op respect en solidariteit.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.