Regio

Ex-D66-raadslid verdacht van mishandelen kinderen: ‘Jullie stasi-journalisten hebben verhaal al klaar’

03-01-2017 11:24

Voormalig D66-raadslid Ed van der Vaart (56) uit Eemnes die wordt verdacht van mishandeling van kinderen in zijn buurt heeft een bizarre verklaring gegeven aan een Telegraaf-verslaggever. Volgens de Telegraaf reageerde Van der Vaart als volgt:

 

“Er wordt een conclusie getrokken aan de hand van de getuigenis van één persoon. Jullie stasi-journalisten hebben je verhaal al klaar. Ik kom te zijner tijd met mijn kant van het verhaal. Het is beter om het even weg te laten zakken omdat PVV-minnend Nederland al allerlei bedreigingen aan het uiten is. Daar heb ik helemaal geen zin in. Weet je wat voor rare snuiters er rondlopen?”

 

Van der Vaart, die volgens D66 inmiddels geen raadslid meer is, zou op oudejaarsdag met zijn fiets op kinderen zijn ingereden omdat ze vuurwerk afstaken. Een meisje van 14-raakte hierbij gewond. Ook zou hij de kinderen hebben bedreigd met een hamer en een tas met vuurwerk in het water hebben gegooid. Tegen hem zijn tenminste vijf aangiftes gedaan.

In de Telegraaf doet de moeder van een 14-jarig slachtoffer verhaal:

 

“Mijn dochter heeft een wond op haar hoofd door een recent auto-ongeluk. Hij zwaaide met zijn hamer en zei: ‘Zal ik er nog een gat in je hoofd bij maken?’ Ze is bont en blauw en heeft gekneusde ribben. Daarna ging hij achter een van de vriendjes van mijn zoon aan. Hij was helemaal van het padje af. Hij sprong boven op een jongen en wilde hem stompen. Ik ben ertussen gesprongen. Hij bedreigde mij ook: ‘Ik maak je af, ik weet waar je woont en zoek je op.’”

 

D66 heeft inmiddels excuses aangeboden en twee andere D66-raadsleden zijn bij het slachtoffer en haar ouders op bezoek geweest.