TPOok!

 
avatar
   
Regio

Drie jaar cel geëist voor aanslag op moskee Enschede

Extreem-rechtse terroristen gooiden brandbommen

Vier mannen uit Enschede moeten drie jaar de gevangenis in omdat ze geprobeerd hebben een moskee in brand te steken. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) vrijdagochtend geëist bij de rechtbank in Almelo. Een vijfde verdachte, de enige die een bekentenis heeft afgelegd en berouw heeft getoond, moet volgens het OM een celstraf van twee jaar krijgen.

Op zaterdagavond 27 februari van dit jaar gooiden de mannen (tussen de 24 en 36 jaar) twee molotovcocktails tegen de muur van een moskee in Enschede, waar op dat moment vooral moeders met kinderen waren. Enkele aanwezigen doofden de brandende molotovcocktalis. Diverse getuigen hebben de mannen gezien. Op basis van onder meer gesprekken in een rechtsradicale whatsappgroep concludeert het OM dat de vijf hebben samengespannen en een terroristisch oogmerk hadden: ze wilden het gemeentebestuur angst inboezemen en voorkomen dat er een asielzoekerscentrum werd ingericht.

Lees ook

TPO – OM: Aanslag moskee Enschede is terrorisme

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.