Regio

Maassluis verlengt noodverordening met drie weken

27-09-2016 23:58

Burgemeester Edo Haan (PvdA) van Maassluis heeft een noodverordening van drie weken afgekondigd in de onrustige wijk Burgemeestersplantsoen. Dat is dinsdagavond besloten tijdens de raadsvergadering. De verordening gaat in de nacht van dinsdag op woensdag gelijk in en duurt tot en met 11 oktober.

In de Burgemeesterswijk is het al enkele weken onrustig door overlast van Marokkaanse hangjongeren. Dit weekeinde liep de boel uit de hand toen de jongeren ruiten ingooiden bij drie woningen. De afgelopen drie weekeinden zorgde een groep jongeren, van wie de gemeente en politie nog niet weten wie het precies zijn, voor onrust in de wijk. Er werden gemeente-eigendommen vernield, auto’s van bewoners stuk gemaakt, ramen van huizen ingegooid en er zou sprake zijn van intimidatie en uitlokken van ruzie.

Maatschappelijke onrust in de wijk ontstaan

“Door deze verstoringen is maatschappelijke onrust in de wijk ontstaan”, schrijft de gemeente in de motivatie voor de noodverordening. In het besluit staat onder meer dat mensen zich niet in groepen groter dan vier personen mogen ophouden, mensen die niet in de wijk wonen en daar ‘geen redelijk doel hebben’, zich er niet mogen ophouden en dat ze geen gelaatsbedekkende kleding mogen dragen ‘die de identificatie door ambtenaren van politie bemoeilijkt of kan bemoeilijken’ zoals capuchons en bivakmutsen.

Afgelopen zaterdag kondigde burgemeester Haan een zogeheten noodbevel dat tot en met dinsdag duurde.

Lees ook

VIDEO – Geert Wilders brengt verrassingsbezoek aan ‘slachtoffers Marokkanenterreur’ Maassluis

TPO – Dossier Maassluis