TPOok!

 
Regio

Terreurjongeren nu écht hard aangepakt: er komen camera’s en samenscholingsverboden

Cameratoezicht, het regentenpanacee waar iedere burger zich elke keer weer ziek om lacht

Tags:

De gemeente Zaanstad, politie en justitie gaan de overlast van ‘jongeren’ in de sfeervolle wijk Poelenburg nu echt snoei- en snoeihard aanpakken: behalve ‘samenscholingsverboden’ zullen er ook meer politiesurveillances komen en er wordt, uiteraard, meer cameratoezicht geplaatst. Dat laatste is de standaard panacee van elke Nederlands stadsbestuur dat de macht op straten en pleinen kwijt is.

Burgemeester/regent Geke Faber (PvdA), die consequent weigert commentaar te leveren aan media maar alleen durft te spreken in een televisieprogramma van dezelfde politieke kleur, schrijft in een persbericht dat ‘de bedreiging van raadslid Rot reden is voor een stevige aanpak’.

Eerder kwam de gemeente ook al met een ‘stevige aanpak’ zoals ‘in gesprek blijven met de jongeren‘ maar dat was dan kennelijk niet stevig genoeg. Ja, wij vinden dat ook erg vreemd.

Overigens, uit ervaring weten bewoners van vrijwel elke Nederlandse krachtwijk dat ‘extra politiecontroles’ en ‘cameratoezicht’ net zo veel helpen tegen overlast als krant tijdens regen kan voorkomen dat je nat wordt.

Burgemeester Geke Faber (PvdA), die na haar staatssecretariaat werd beloond met de door vrijwel alle carrierepolitici zo begeerde burgemeesterspost in een middelgrote provinciestad, was van plan per 1 oktober op te stappen. Wat ook wel de reden zal zijn voor haar ontransparante stilzwijgen tegen de media. Een Zaans raadslid liet eerder al aan TPO weten dat ‘ze moet hebben gedacht: Na mij de zondvloed’.

Foto: regent Faber (PvdA).

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.