SGP ageert tegen makkelijk bereikbare seksvoorlichting voor jongeren

04-07-2016 16:39

In een motie vraagt de SGP-fractie in de Zuid-Hollandse gemeente Korendijk om het desnoods ‘technisch onmogelijk te maken’ om vanaf de site van het Jeugdteam door te kunnen klikken naar seksuele voorlichting. De site, met onder andere informatie voor jongeren in Cromstrijen-Korendijk linkt nu door naar de site “Info voor jou”, van waar weer kan worden doorgeklikt naar een volgende site met tips over seks. Dat doorklikken, het internet, is de SGP een doorn in het oog, zo constateren de redacteurs van het AD/Rotterdams Dagblad.

‘Ik snap best dat jongeren vragen hebben’

Fractievoorzitter Johan Matze stelde al eerder vragen over de sites. Hij snapt best dat jongeren vragen hebben over seks, maar vindt in een paar beurten door kunnen klikken naar tips over voorspel te ver gaan.

De site van het Jeugdteam Hoeksche Waard biedt kinderen en ouders hulp bij opvoeding. Daaronder valt ook de aandacht voor de jongereninformatiesite Infovoorjou, die weer doorlinkt naar de gewraakte site over seks. Geïnteresseerde jongeren kunnen bij Sense.info terecht om te leren over verschillende sekstechnieken.

In de Tweede Kamer boycotten de christelijke partijen eerder de ‘sekslessen’ voor de Kamerleden van Goede Liekens.